zpráva z výstavy

22.11.2010 22:25

 Okresní organizace ČSCH ve Vyškově spolu se základními organizacemi okresu Vyškov uspořádali ve dnech 12. a 13. listopadu 2010, nad kterou převzala záštitu Rada Města Slavkov u Brna, okresní soutěžní výstavu drobných zvířat s expozicemi okrasných ptáků a ukázkou Teddy králíčkůa morčat v chovatelském areálu ve Slavkově u Brna. Výstava byla rozšířena o speciální kluby chovatelů králíku, které mají  působnost v ámci ČR.N avýstavě bylo ke shlédnutí: 392 ks králíků 42 plemen a barevných rázů na které bylo uděleno 24 čestných cen a 13 pohárů.

Okrasných holubů bylo vystaveno 256 ks 36 plemen a barevných rázů a bylo uděleno 15 čestných cen a 7 pohárů
Drůbeže bylo vystaveno 62 voliér se 137 kusy z toho bylo vystaveno 2 ks husy pomořanské,4 krůty, 4 perličky a 127 ks hrabavé drůbeže 36 plemen a barevných rázů, uděleno 10 čestných cen a 5 pohárů.
Na výstavě vystavovali i mladí chovatelé,kteří byli rovnocenní soupeři dospělých a na svá zvířt získali 5 čestných cen a 3 poháry.
Pravidelně na této výstavě je vyhlášená soutěž základních organizací okresu Vyškov v odbornosti králíků. V letošním roce roce zvítězila ZO ČSCH Vyškov s počtem získaných bodů 946,5, na druhém a třetím místě se stejným počtem 945,5 bodů se umístila ZO ČSCH Bučovice a ZO ČSCH Slavkov u Brna.
Výstavu navštívilo 810 platících návštěvníků a přes 300 dětí se základních a mateřských škol.
V sobotním dnu plném sluníčka byli slavnostně předány poháry, které předávali Ing. J. Doležal, místostarosta Měú Slavkov a Ing. F . Vlček, předseda OO ČSCH Vyškov. A kdo obdržel pohár tak to se dozvíte na : www.ceskysvazchovatelu-slavkovubrna.webnode.cz, kde bude i fotogalerie z výstavy. Ve 13,00 se brány chovatelského areálu uzavřely, začal úklid haly a už se všichni můžeme těšit na další rok, kdy bude výstava ve dnech 11.-12. listopadu 2011. Poděkování patří organizátorům, sponzorům, posuzovatelům, garantům a všem kteří se alespoň malým dílem podíleli na přípravě výstavy.
Nezapomeňte si do kalendáře poznačit termín výstvay na příští rok
 
Za ZO ČSCH Slavkov u Brna
Bedřich Knésl, Vendula Andrlová